logo-website-nl

Investeer maandelijks in hun toekomst

December

Bodems bemesten en de onregelmatige regenval in Burkina Faso beheren
Vanaf 10€/maand ontvang je een fiscaal voordeel van 54€
De uitdaging

Probleem

In Burkina Faso leeft 80% van de bevolking van landbouw en veeteelt. Het is een van de armste landen ter wereld. De klimaatverandering bedreigt er de bestaansmiddelen van de inwoners en verergert de honger.

Zoals in veel landen van de Sahel, duren de periodes van grote droogte steeds langer en komen ze frequenter voor. En als het eindelijk regent, is de regenval intens. De vruchtbare laag die zich aan het oppervlak van de grond bevindt wordt dan meegevoerd met het wegspoelende water. Aguiratou Ouedraogo (foto), een boerin uit het dorpOuahigouya, merkt het al jaren: de gronden worden armer en de oogsten steeds minder goed.

De oplossing

Oplossing

Dankzij een project van de ngo A2E en Oxfam, kregen Aguiratou en de andere mensen uit haar dorp een opleiding over nieuwe landbouwtechnieken die hen beter wapenen tegen de gevolgen van de klimaatcrisis.

Ze hebben geleerd om de grond te bemesten met compost. Stenen richels in de vorm van een halve maan zorgen ervoor dat het water tijdens het regenseizoen in de velden wordt gehouden. Deze muurtjes werken als dammen en voorkomen dat de vruchtbare grond wegspoelt door de regen. Deze technieken maken het gemakkelijker om kolen, uien of aardappelen te telen om gezinnen het hele jaar door te voeden.

Investeren

Steun de slachtoffers van de klimaatverandering, maand na maand

Overal ter wereld worden miljoenen mannen en vrouwen geconfronteerd met de dramatische gevolgen van de klimaatcrisis: droogtes, overstromingen, stormen, stijging van de zeespiegel … En het zijn net die landen die het minst verantwoordelijk zijn voor deze crisis die het hardst worden getroffen.

U kunt helpen deze onrechtvaardige situatie op aanzienlijke manier recht te trekken door Oxfam maandelijks te steunen. Dankzij u kunnen Oxfam en haar lokale partners duurzame projecten opzetten om de mensen die het hardst te lijden hebben onder de gevolgen van de klimaatcrisis te helpen de veranderingen het hoofd te bieden.

Investeer op lange termijn

Vanaf 10€/maand ontvang je een fiscaal voordeel van 54€