logo-website-nl

Investeer maandelijks in hun toekomst

Januari

Gronderosie in Vanuatu afremmen
Vanaf 10€/maand ontvang je een fiscaal voordeel van 54€
De uitdaging

Probleem

Vanuatu is een archipel die bestaat uit 80 eilanden, gelegen in de Stille Oceaan. Het gebied staat bekend om zijn prachtige stranden en turquoise wateren. Het wordt ook jaar na jaar gerangschikt als het land dat het meeste risico loopt als gevolg van de klimaatverandering. Hevige tyfoons die steeds frequenter voorkomen, verwoesten huizen, gewassen en infrastructuur. Daarbuiten is regenval steeds zeldzamer.

Tegelijkertijd blijft de zeespiegel verder stijgen. Veel mensen die aan de kusten wonen, moesten al naar het binnenland verhuizen. Er is steeds minder ruimte om te wonen of gewassen te telen.

De oplossing

Oplossing

Oxfam werkt nauw samen met de nationale en provinciale autoriteiten van Vanuatu. In de dorpen helpen we comités oprichten om de inwoners zo goed mogelijk te beschermen tegen tyfoons en hen te helpen hun leven weer op te bouwen na hun doortocht.

Ook zoeken we naar oplossingen om bodemerosie tegen te gaan, zoals in het dorp Nguna waar we voor een proefproject vetiver planten. Deze kruidachtige plant heeft zeer diepe en stevige wortels, die helpen om de bodem vast te houden en minder kwetsbaar te maken. Een eenvoudige en ecologische oplossing om de grond te behouden in dit land waar elke vierkante meter teelbare grond kostbaar is.

Investeren

Steun de slachtoffers van de klimaatverandering, maand na maand

Overal ter wereld worden miljoenen mannen en vrouwen geconfronteerd met de dramatische gevolgen van de klimaatcrisis: droogtes, overstromingen, stormen, stijging van de zeespiegel … En het zijn net die landen die het minst verantwoordelijk zijn voor deze crisis die het hardst worden getroffen.

U kunt helpen deze onrechtvaardige situatie op aanzienlijke manier recht te trekken door Oxfam maandelijks te steunen. Dankzij u kunnen Oxfam en haar lokale partners duurzame projecten opzetten om de mensen die het hardst te lijden hebben onder de gevolgen van de klimaatcrisis te helpen de veranderingen het hoofd te bieden.

Investeer op lange termijn

Vanaf 10€/maand ontvang je een fiscaal voordeel van 54€